„Érzékenyítés” a Fekete iskolában

Teljes értékű élet látássérültként

Fóris Norbert Európa-bajnok cselgáncsozó, paralimpikon járt iskolánkban, akit Dr. Dézsi Csaba András polgármester kérdezett a mindenapok kihívásairól.

A fiatalember többször is hangsúlyozta a beszélgetés során, hogy nem sajnálatra, hanem elfogadásra van szükség és reméli példájával az ép embereknek is tud adni motivációt. „Az a legfontosabb, hogy a gyerekek ne tekintsenek ránk félelemmel és merjenek hozzánk szólni, esetleg megkérdezni, hogy van-e szükségünk segítségre. Ha ez nem is történik meg, akkor pedig ne úgy gondoljanak ránk, hogy mi olyanok vagyunk, akiktől tartani kell, hanem, hogy elfogadják, hogy mi is élünk, itt vagyunk közöttük és egyébként boldogok vagyunk és mi is csinálunk olyat, ami az ő életüket jobbá teszi. “- emelte ki Fóris Norbert.

“Nagyon fontosnak érzem, hogy az iskolában minden tanulónak a személyiségfejlesztésére nagyon figyeljünk oda és arra, hogy a más élethelyzetben lévő embereket is megismerjük. Iskolánkban vannak mozgássérült tanulók is szép számmal, így nagyon sokat jelent ez az előadás az integráció szempontjából és abból, hogy mindenkinek a közös értékét, legjobb tudását tudjuk elfogadni, egymást segíteni és közösen tudjunk egy célért küzdeni, hogy boldog felnőtté váljanak.”- zárta gondolatait Németh Péter, iskolánk igazgatója.
Teljes cikk és videó a Győr+ Médiában!

Legfrissebb híreink

Kategóriák

Továbbiak

Tanuló

Sportolás

Év tapasztalat

Szakkörök

Kapcsolat

Cím: 9023 Győr, Kodály Z. út 31.

Telefon: (06 96) 516-050

E-mail: vuksuli@vuksuli.edu.hu

OM: 202956

Adatkezelési nyilatkozat

Weboldalunk semmilyen felhasználói adatot nem gyűjt és nem tárol!