Intézményvezetői bemutatkozó

A Feketések szerint a VUKSULI a világ közepe!

„Az idő múlhat, a szépség és a jóság, a szeretet és az igazság nem múlik el”

(Fekete István)

Tisztelt Szülők, kedves Tanulók!

A Fekete István Iskola olyan érzelmi biztonságot nyújtó, gyermekközpontú intézmény, ahol a tanulóink személyiségének teljes kibontakoztatása, az egyéni bánásmód, a kompetenciák megalapozása és a legfőbb emberi értékek megszilárdítása a fő feladatunk.

Felújított, a modern kor kihívásainak megfelelő épületben zajlik a tanítás. Korszerű, praktikus eszközökkel, bútorokkal felszerelt osztálytermekben otthonos, inspiráló környezetben várjuk kis elsőseinket.

A pedagógiai sokszínűséghez hozzájárul két informatikatermünk, digitális tábláink nagy száma és a felújított tornatermünk és tanuszodánk.

Harmadik évfolyamtól az informatika órák és a tanítványainkat körülvevő korszerű digitális környezet lehetővé teszi a tanulás hatékonyságának növelését.

Németh Péter intézményvezető

A tehetséggondozás nagyon fontos számunkra, ezért hetedik évfolyamtól elérhető az ECDL vizsgákra való felkészítés és ötödik évfolyamtól a LEGO robot programozás.

A logikus gondolkodásra épülő, a kompetenciákatat megalapozó, a személyiségfejlesztést előtérbe helyező pedagógiában hiszünk.

Ennek elemei az alsó tagozaton működtetett szoktatási program, egésznapos oktatási forma, közösségfejlesztő foglakozások, teljes iskolai közösséget megmozgató több napos projektpedagógia, kirándulások, vízitáborok, az emelt óraszámú angol nyelv oktatatás heti öt órában és az órarendbe beépített úszás már első évfolyamtól.

A tantárgyi tehetséggondozás mellett országos, kimagasló eredményekkel és évtizedes hagyományokkal rendelkező magas színvonalú képzést folytatunk a sportban, különösen a labdarúgás és a kézilabda területén. Számtalan országosan ismert és elismeret sportoló került ki iskolánk falai közül.

Jó középiskolai visszajelzések érkeznek tanulóinkról a középfokú beiskolázás után. Végzős tanulóink nagyrésze érettségit adó középiskolában tanul tovább.

Csatlakozzanak Önök is a feketések közösségéhez!

Elsős beiskolázással kapcsolatos információk

+36 96/516-050

központi telefonszámunk

+36 96/516-053

Csukásné Paulovics Éva
intézményvezető-helyettes

+36 96/516-052

Németh Péter
intézményvezető

vuksuli@vuksuli.edu.hu

központi e-mail címünk