Iskolánk

Bemutatkozás

„Az idő múlhat, a szépség és a jóság, a szeretet és az igazság nem múlik el az évszázadokkal, nem múlik el az emberekkel, hanem örökös, mint a testetlen valóság, s ezekből annyit kap mindenki, amennyit megérdemel.”

Fekete István

Iskolánk 1976 szeptemberében nyitotta meg kapuit az általános iskolai tanulók számára.

Az eltelt időszakot tartalmas, és igényes munka jellemezte, melynek során diákok ezrei hagyták el az iskolát. Olyan diákok, akik az iskola szellemiségét megőrizve tevékenykednek az élet legkülönfélébb területein.

Pedagógusaink szakmai munkáját a gyermekek iránti felelősség motiválja. Jellemző a megújulásra való igény, az új tudáselemek továbbtanulással, önképzéssel történő elsajátítása.

Pedagógiai programunkat az eltelt időszak alapjaira építettük fel, determészetesen már a XXI. század elvárásainak tükrében bővítettük tovább.

A gyermekképünkben megfogalmazott jellemvonások kialakítását, a gyermekek minden felett álló érdekét tartjuk nevelő-oktató munkánk legfőbb alapkövének. Ugyanakkor az eredményes nevelésben nagyon fontos társnak tekintjük a szülőket, akikkel tartalmas, őszinte, együttműködő kapcsoltra törekszünk.

Küldetésünknek tekintjük az intézményünket választó diákok kreativitásának, tanulás iránti igényének, testi-lelki egészségének és humánumának fejlesztését.

Pedagógiai munkánk során különösen nagy hangsúlyt fektetünk a modern tanulási technikák alkalmazására, úgymint projekt-módszer, a kooperatív tanulás, valamint a napjainkban egyre szélesebb teret nyerő élethosszig tartó tanulás megerősítésében.

Hisszük, hogy ezen képességek fejlesztésével hozzásegítjük tanulóinkat ahhoz, hogy felnőttként sikeres, kiegyensúlyozott életet élhessenek.

v

Partneri vélemények

Rólunk mondták

"A példaértékű diákélet emlékeit és pozitív hatását a mai napig érzem életemben. Rengeteg élményt nyújtott az a sok-sok program, amelyeket az Iskola és a diákönkormányzat szervezett a diákságnak."

Zelles Tamás

"Az iskola megteremti a fizikai és szellemi fejlődéshez szükséges összhangot."

Radicsné Koncz Tímea

"Nem az a cél, hogy mindenki kitűnő tanuló legyen, hanem az, hogy minden gyermeket a saját szintjén kell elfogadni és pozitív dicsérettel támogatni. Örülök, hogy annak idején én is, és most már két fiam is ebbe az iskolába járhat."

Tibold Brigitta